AGILITY

 

Agility-treenejä järjestetään säännöllisesti kerhon nurmipohjaisella aidatulla ulkokentällä ja talviaikaan PyRa:n maneesilla Törmäperällä. Treenit ovat pääasiallisesti omatoimisia, mutta pyrimme järjestämään kysynnän mukaan myös ohjattuja kursseja.

 

Ennen agilitykurssille osallistumista olisi toivottavaa, että opetat koirallesi peruskäskyt, suosittelemme tähän toko-alkeita.

Ohjatuilla agilitykursseilla on kurssimaksu, omatoimitreenaajilta peritään nimelliskorvaus (sisältää tilavuokran ja esteiden käytön).

 

Lisätietoa foorumissa ja kennelkerhon facebook-sivuilta.

 

Lajivastaava: Anne Kaurala 044 316 1046 / anne.kaurala@luukku.com

 

Yleistä Agilitysta

 

"Agility on ihmisen ja koiran yhteistyöhön perustuva liikuntamuoto, joka sopii kaikenikäisille ihmisille. Nimitys agility on peräisin englannin kielestä, ja se tarkoittaa ketteryyttä, notkeutta ja terävä-älyisyyttä.

 

Agilityn perusajatus on, että ihmisen ohjaama koira suorittaa ennalta määritetyn esteradan virheettömästi ja mahdollisimman nopeasti. Ohjaaja käyttää koiran ohjaamiseen ääntään ja kehonsa liikkeitä koskettamatta koiraa ja esteitä. Kaiken kaikkiaan agility antaa ihmiselle ja koiralle hauskaa yhdessä tekemistä, josta molemmat nauttivat ja jossa molemmat saavat liikkua." (www.agilityliitto.fi)

Oikeudet: Oulaisten Kennelkerho ry, 2016                                         Sivujen ulkoasu: Anne-Mari Talvi, 2016

Tekstin ja kuvien luvaton käyttö kielletty                                          Sivujen päivitys: Seija Ollila

  • Facebook - Grey Circle
  • LinkedIn - Grey Circle
  • Google+ - Grey Circle